„Tanácsadás” AGRO CS

Muskátli, erkélyünk büszkeségeCsak az alapvető fajokból van több mint 200, nem beszélve az egyes fajtákról és változatokról.

Ma  az egyes fajok közötti különbségekről fogunk beszélni, különösen azokról, amelyeket gyakran termesztenek és érdekesek a számunkra.

A leggyakrabban termesztett fajták:

Pelargonium peltatum–futómuskátlik, amelyek elsősorban az erkélyeken vagy a ablakokban találhatóak. Valóban rengeteg változatot ismerünk, amelyek igazán sokszínűek. Két-három év alatt az egyes hajtások elfásulnak  és nem virágoznak megfelelően. Ezért a legjobb minden évben új fiatal növényeket ültetni, amelyeket megvásárolhatunk vagy nyugodtan szaporíthatjuk őket otthoni környezetben.

Pelargonium zonale  –Az illatos muskátli vagy más néven sávoslevelű muskátli, amint azt a neve is mutatja, olyan fajta,   amely leveleinek jellegzetes rajza  van. Függőleges növekedés és viszonylag sűrű habitus  jellemzi őket. Nagyon gazdagon virágoznak, és különösen az idősebb kertekben a virágágyásokban kiültetve láthatjuk őket. Itt viszont ismét érvényes, hogy a telt virágú fajták érzékenyebbek a nagy mennyiségű vízre vagy esőre.

Pelargonium grandiflorum   –  Nagyvirágú muskátlik, melyek a természetben általában nem fordulnak elő, és több faj keresztezésével jöttek létre. Szintén függőleges növekedés és sok virág jellemzi őket, amelyek kora nyártól varázsolnak el minket. Ellentétben a futómuskátlival a tél előtt nem vágjuk le őket.Érzékenyek az esőre és nem is tanácsolt egyenesen a leveleket öntözni, de azért igénylik az enyhén nedves földkeveréket. Javasoljuk, hogy helyezzük el őket  az ablakpárkányokra, virágcserepekben,  esőtől védett helyre.

Angels Regal pelargonium – Az angyali muskátlik csoportja több faj keresztezésével jött létre, részben hasonlítanak az ibolya virágaira. a sok színű virágoknak és sűrű, kompakt növekedésüknek köszönhetően Nagyon dekoratívak ,. Nem szeretik az erős napsütést, és azokat a helyeket ahol esőnek vannak ki téve. Sokszor lehet róluk érezni a citrom aromáját, amelyet az elődeiktől örököltek a keresztezésnél.

Pelargonium graveolens  – Az illatozó muskátlik, melyeket a citrom illata jellemez, és sokaknak inkább kellemetlenek mint csábítóak.Mivel nem annyira kompaktak és virágaik sem feltünőek, nem szívesen termesztik őket.Azonban elég nagyok,elérik körülbelül a 60 cm magasságot, leveleik mélyen zöldek.

A megfelelő hely, földkeverék és locsolás biztosításán kívül nem szabad elfelejteni a tápanyagok rendszeres adagolását sem, mégpedig KRISTALON Muskátli formájaban.  KRISTALON Muskátli – új generációs műtrágya

Muskátli

  • egyedi összetétel a virágzás aktivátornak köszönhetően (50% foszfor SUPER P polifoszfát formájában – kutatások alapján a növények számára még könnyebben felvehető és hatékonyabb)
  • mikroelemek mint növényi „vitaminok“ a növények jó állapotáért
  • biztosítja a növények intenzív növekedését (erős és nagy hajtások)
  • biztosítja a virágok telített színét, gazdag virágzását és buja gyökérrendszerét
  • gyors és látható hatás
  • megakadályozza a levelek sárgulását
  • alkalmazható minden balkonnövényre – szurfíniák, begóniák, fuksziák, lobéliák, bakopák, záporvirág, bohócvirág, stb.
  • alkalmazás öntözéssel és permetezéssel 1x hetente
  • adagolás: 1 mérőkanál (10 g) műtrágya 10 l vízhez
  • 0,5 kg-os csomagolás 500 l öntözővízre

Ezt a cikket a Tanácsadás alá sorolták. Könyvjelző Állandó link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük