„Tanácsadás” AGRO CS

Gyümölcsfák őszi ültetéseManapság nagyon népszerű a gyümölcsfák és cserjék termesztése kertünkben. Hiszen ki ne szeretne kertjében sétálni és élvezni az édes, ízletes és saját termésű gyümölcsöt.

Mikor ideális az őszi ültetés?

Az őszi szezon ideális gyümölcsfa ültetéshez, de az őszi ültetésnek is megvannak a maga sajátosságai. A lombos fákat általában a levelek lehullása után ültetik, ami általában október közepétől van.

Ültetési eljárás:

Az első lépés a gyümölcsfa előkészítése, ideális, ha ültetés előtt néhány órára vízbe merítjük a gyökereket. Fontos, hogy ellenőrizze a gyökerek állapotát, azokat, amelyek sérültnek vagy betegnek tűnnek, eltávolíthatja. A többi gyökeret lerövidítheti körülbelül 30 cm-re.

Ezután készítse el az ültetési gödröt. Körülbelül kétszer akkorának kell lennie, mint a gyökérrendszer.

Most jön egy nagyon fontos lépés, amit gyakran elfelejtenek, ez pedig a támasz elhelyezése. Az újonnan ültetett fáknál a támogatásnak nagyon fontos szerepe van, hiszen a különböző időjárási körülmények károsíthatják a fát, ami a legrosszabb esetben a fa elpusztulásához vezethet. Ideális legalább két támasz használata a megfelelő stabilitás biztosítása érdekében.

Ezt követően maga az ültetés következik. A gödör aljára szórjon ki egy zsák AGRO általános virágföldet. A fát helyezze el a gödörbe, és fokozatosan adja hozzá a földet. Az ültetés után alaposan nyomkodja meg a földet, hogy biztosítsa a szükséges stabilitást.
Ha már a fát kiültettük az utolsó lépés az alapos öntözés. Ezt másnap is megismételhetjük.

Tippjeink:

  • Ideális a fák ültetés közvetlenül a vásárlás után. Ha ez nem lehetséges, ajánlatos hűvös helyen tárolni, fény nélkül.
  • Ültetéshez az AGRO általános virágföld használatát javasoljuk, amely minden szükséges tápanyagot tartalmaz az egészséges növekedéshez és a fa megfelelő gyökerezéséhez
  • Ültetéskor javasoljuk az AGRO Szarvasmarhatrágy felhasználását, amely pótolhatatlan szerves anyagokat biztosít a talajba.

Ezt a cikket a Home, Tanácsadás alá sorolták. Könyvjelző Állandó link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük