„Tanácsadás” AGRO CS

Gyeptelepítés – egyszerű és nagyszerűA gyeptelepítésnél több fontos lépést kell betartanunk, ezért jó ha a munkafolyamatot előre és alaposan megtervezzük.

A terep rendezése a gyeptelepítés első fontos lépése. A leendő gyepfelület legyen egyenletes és gyommentes. Ezért a a következő lépés a gyomirtása. Az előző lépésekhez mérten hasonlóan fontos feladat a megfelelő pázsit föld kiválasztása. Ajánljuk az AGRO Gyep-pázsit földet, mely javítsa a talaj minőségét a gyep telepítése előtt. Tőzegtartalma jó hatással van a fűmagok gyökerezésére.
Fűmagkeverék kiválasztásakor már tisztában kell lennünk azzal hogy mi lesz a gyep rendeltetése. Miután kiválasztottuk a nekünk megfelelő fűmagot, elszórjuk az elkészített gyephelyre és megöntözzük.

Öntözés

A szakemberek a ritkább időszakomként nagyobb, kiadósabb öntözést javasolják. A gyakori de kevés mennyiségű öntözés a gyökerek elsekélyesedését eredményezi, mivel a gyökerek mindig a talaj felső nedves részében maradnak. Az öntözés jó hatással van a tápanyagok oldódására és az azt követő felszívódásukra is.

Trágyázás

Azt már tehát tudjuk, hogy mint minden élőlénynek a gyepnek is tápanyagra van szüksége. A gyep gyors növekedéséhez olyan gyeptrágyát válasszunk amelynek magas a nitrogéntartalma. Az AGRO Gyepműtrágya START – vödör granulált gyeptrágya alkalmas tavaszi alaptrágyázásra és után trágyázásra egész évben. Ez a kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú gyeptrágya első lépésben nitrogénnel látja el a gyepet, így beindul a gyep növekedése. A benne található magnézium élénkzöld színt varázsol és a foszfor erős és egészséges gyökereket biztosít.

Ha már a moha kialakult a gyepen, használjon AGRO Gyepexpertet, mely hatására a moha kiszárad és könnyen eltávolítható a gyepes területről. A trágyázott gyep gyorsan regenerálódik és a mohától károsodott helyek gyorsabban belekötődnek az alapnövényezetbe.

Fűnyírás

A rendszeres nyírás fontos a minőségi gyep kialakításához. Következtében kialakulnak a a fűszálak oldalhajtásai és így növekszik a gyep sűrűsége. A fűnyírás gyakoriságát a fűmagok fajtája, az öntözés, az évszakok és egyéb tényezők is meghatározzák

Ha követni fogjuk a gyeptelepítés minden egyes szabályát, akkor munkánk gyümölcse sűrű, élénkzöld színű gyep lesz vendégek nélkül.

Ezt a cikket a Home, Tanácsadás alá sorolták. Könyvjelző Állandó link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük