„Tanácsadás” AGRO CS

Szép gyep vendégek nélkülA szép és egészséges gyep kertünk kapuja és büszkesége. A közelmúltban azt állították, hogy a gyepgondozás a kert egyik kevésbé igényes tevékenysége, de most már tudjuk, hogy a gyep gondozása valóban nagy kihívást jelent.

Az öröm érzése a gyönyörű gyeptől, tehetetlenség érzésévé válhat, ha a kertbe beköltözik a vakond. Ha nem számolt ezzel a gonddal a vetés vagy a gyep elhelyezése előtt, és nem használt vakondhálót, lehet, hogy tényleg nagy probléma van. A vakondháló egy vékony, de erős műanyag háló, alkalmazása esetén a gyep által átszőve a vakond nem képes kitúrni a föld járataiból és tovább áll.
A VAKOND VÉDETT ÁLLAT. Pusztítja a pajorokat, csigákat, százlábúakat, lótücsköt, drótférgeket, melyek a kert kártevői közé tartoznak. Növényi táplálékot egyáltalán nem fogyaszt. A legnagyobb méretű példányok is alig érik el a 20 cm-t, súlyban pedig a 10 dkg-ot. Bonyolult szerkezetű járatokat épít, amelyeknek kamrái fél méterrel a föld felszíne alatt helyezkednek el. A vakond itt aludja téli álmát. Legfőbb ellensége a gólya, amely hosszú csőrét belefúrja a vakondtúrásba és élve nyeli le a kis állatot.
Látványra nagyon cuki állat, de sajnos a földet lazító gilisztákat is elfogyasztja. Kifordítja az elültetett palántákat. A vakondtúrások elcsúfítják a kertet és kárt okoznak a növények gyökerének meglazításával. A vakond nem kívánatos vendég a kertünkben. Hogyan tudjuk elriasztani vagy távol tartani kertünktől?
E vendég elriasztásának egyik módja a FlORIA Gyep-őr gyepműtrágya használata, mely egy granulált műtrágya. Összetétele illatanyagokkal átitatott zeolit. Ezek az illatanyagok a vakondok finom szaglását célozzák meg és így távol tartják a vakondot a gyepterületről. A zeolit szellősé teszi a talajt, megköti a tápanyagot és elnyomja a moha kialakulását is.
Összetevői a gyepet 1 hónapon át táplálják.

FLORIA Gyep-őr gyepműtrágya

  • a gyepet 1 hónapon át táplálja
  • a zeolitban található illatanyagok elriasztják a vakondot a gyepterületről
  • a zeolit szellőssé teszi a talajt és megkőtti a tápanyagokat
  • a zeolit elnyomja a moha kialakulását
  • adagolás: 25g/m²
  • 2,5 kg-os csomagolás 100 m² területre elegendő

Ezt a cikket a Home, Tanácsadás alá sorolták. Könyvjelző Állandó link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük