„Tanácsadás” AGRO CS

Őszi teendők a kertben

Minden évszak valamiben különleges. A virágzó tavasz és a nyári kánikulák után következik az ősz, ami sokak szerint az év legszebb évszaka.

A természetben ilyenkor a színskála rengeteg árnyalatát megtalálhatjuk, a természet pihenni készül. Ebben az időszakban meg kell adnunk kertünknek a kellő segítséget ahhoz, hogy könnyebben átvészelje a telet. Az AGRO CS HUNGARY szakszerű termékeket kínál, amelyek kifejezetten erre az évszakra készültek és segítenek az őszi gondozásban.

kristalon-jesenA KRISTALON Ősz, amely nem csak a lakossági fogyasztók, hanem a profi termelők kedvence is, tökéletes műtrágya az őszi időszakra. Alkalmas eperre, díszcserjékre, rózsákra, gyümölcsfákra, bokrokra, stb. Magas káliumtartalma segíti a termésérést és felkészíti a növényi szöveteket a téli időszakra. Miután gondoskodtunk a gyümölcsfáinkról és dísznövényeinkről, ne feledkezzünk meg a gyepünkről sem. A téli időszak előtt nélkülözhetetlen egy utolsó fűnyírás, aminél fontos, hogy a lenyírt füvet eltávolítsuk a gyepről. A kertben előforduló szerves anyagokat (levágott fű, falevelek és hasonló) komposztba gyűjtjük. A komposztálás elindítására és felgyorsítására használjuk az AGRO Komposztgyorsítót.

agro-kvapalne-hnojivo-jesen-1l-hu-roA őszi gondozáshoz tartozik a gyep trágyázása is. Magas káliumtartalmú trágyákat használunk, amelyeknek kicsi a nitrogéntartalma. Az AGRO Gyeptrágya Ősz elősegíti a gyep jobb érését a téli időszak előtt, és ezzel növeli az ellenálló képességét a faggyal szemben. Csökkenti a gombás fertőzések kialakulását, az alacsony nitrogéntartalomnak köszönhetően a gyep kompakt lesz és ellenállóbb a letaposással szemben. Ha a praktikus, kis csomagolásokat részesítjük előnyben, akkor használjuk a FLORIA Gyepműtrágya Ősz-t. A 2,5kg-os csomagolás 100 m2 területre elegendő. Biztosítja a gyep biztonságos telelését. A trágyát alkalmazzuk egyenletesen elszórva, legjobb eső előtt.

Ezt a cikket a Tanácsadás alá sorolták. Könyvjelző Állandó link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük