„Tanácsadás” AGRO CS

Itt a tavasz a fűvetés idejeA fűvetés legfőbb szabálya, hogy fagymentes időben kell elvégezni.  Tavaszi és őszi időszakok leginkább alkalmasak a fűmag vetéséhez.

A tavaszi fűmag vetési időszak kezdete március végére tehető, de nem baly, ha átcsúszunk májusba. Arra kell figyelni, hogy a csírázás időszakában már ne legyenek fagyok, de ne közeledjünk a nyári kánikulákhoz sem. Ebben az időszakban a talaj még kellő nedvességtartalommal rendelkezik, ami ideális feltételeket teremt a csírázáshoz.

A megfelelő és egyenletes csírázás szempontjából fontos a magas minőségű fűmag. Termékeink körébén  többféle fűmagot talál, akár a FLORIA, AGRO vagy MR.Garden  termékcsaládban. Mindegyikük specifikus és különböző körülményekhez voltak kifejlesztve. Például  a SPORT fűmagkeverék alkalmas a nagy terhelés bíró területekre mint a sportpályák  vagy a játszóterek. A PARK fűmagkeverékek  alkalmasak a közepesen teherbíró reprezentatív területekre, mint például családi házak körüli gyepfelületek, park, vagy  vállalati épületek körül. De ha nem tudja eldönteni, hogy milyen típusú fűkeveréket használjon, az UNIVERSAL fűkeverék is itt van. Ez a fű keverék alkalmas az épületek körüli területekre, parkok és útmenti zöldterületek gyepesítésére. Előnye az alacsonyabb karbantartás.

A fűmagok megfelelő csírázásának másik fontos tényezője a talajhőmérséklet. Minél magasabb a talaj hőmérséklet tavasszal vagy ősszel, annál gyorsabban csíráznak a magok. Ezzel szemben, ha a hőmérséklet alacsony, a magok nem kezdenek csírázni.

A vetés után nagyon fontos tényező a páratartalom, ami a csírázást is kezdetben befolyásolhatja. A vetőterületet rendszeresen kell öntözni, hogy  ideális feltételeket teremtsenek a fűmagok gyökerezéséhez és  növekedéséhez.

A sikeres fűvetés első pillantásra kihívást jelenthet, de az ellenkezője igaz. Csak kövesse az alapvető szabályokat, és élvezni fogja a gyönyörű zöld füves területeket.

AGRO Fűmagkeverék – UNIVERZÁL

  • területek gyors gyepesítésére
  • jó gyom ellenállóképesség és alacsony karbantartási igény
  • alkalmas épületek körüli, utak melletti, lakótelepeken való gyepes területek megújítására, valamint parkok és egyéb zöldterületek gyepesítésére
  • 0,5 kg kiszerelés 25 m2 területre, 2 kg kiszerelés 100 m2 területre és 5 kg 250 m2 területre elegendő

Mr.GARDEN – Fűmagkeverék – SPORT

  • alkalmas erős igénybevételnek kitett területek telepítésére mint pl. családi házak melletti területek (medencék, gyereksarok, kertiházak körül), valamint sportpályák és aktív pihenésre használt területek gyepesítésére
  • 1 kg kiszerelés 50 m2 területre elegendő

FLORIA – Fűmagkeverék – ÁRNYÉK

  • a gyep jól bírja a nagyobb talajnedvességet és a gyakori árnyékot
  • a gyepet finom fűszálak jellemzik
  • alkalams árnyékos kertekbe, nem igényel sok napsütést
  • adagolás: 1 kg = 40 m2

Ezt a cikket a Tanácsadás alá sorolták. Könyvjelző Állandó link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük