„Tanácsadás” AGRO CS

Az Orchideák téli gondozásaAz Orchideák az egyik legkedveltebb virágzó dísznövények közé tartoznak. Az otthon tartható orchidea fajok a származási helyük függvényében más-más gondozást igényelnek.

Példájul a Cymbidium egy különleges, gyönyörű orchidea, mely a trópusi magashegységekből származik, így a hűvösebb levegőt kedveli. Ismert körülbelül 50 faj és sok hibrid belőle. Az év során a kertbe is kihelyezhető lombos fák árnyékába vagy félárnyékos helyre. Téli időszakban napos szobában vagy folyosón, 10-15°C körüli hőmérsékleten tartva virágoznak. Szeretik a friss levegőt, és a jól szellőztetett helységeket.

Az egyszerűbb gondozásuk miat elterjedt lepkeorchideák (Phalaenopsis) jól viselik a szobahőmérsékletet. De itt is magas a növény fény- és páraigénye. Télen az orchideákat csak akkor kell öntözni, ha már nem nedves az ültetőközeg. Leggyakoribb gondozási hiba a túlöntözés és a megfázás. Csak akkor ültessük át, amikor szó szerint “kiesnek” a cserépből és ideális ha átlátszó orchidea cserepet használunk, így láthassuk a növény és a gyökerek állapotát. Az átültetéshez olyan ültetőközeget használjunk mely megelőzi a talaj átázását és a orichidea gyökérzetének optimális légellátást biztosít. Télen ritkábban kell tápozni a növényeket, elegendő minden második vagy harmadik öntözésnél.

Floria Orchidea fakéreg

  • a gazdag virágzás alapja
  • megelőzi a talaj átázását
  • 50 % mediterrán fenyőkéreg és 50 % kókuszdióhéj keveréke

AGRO Orchidea tápoldat

  • az orchideák egészséges növekedéséért és gazdag virágzásáért
  • orchideák tápoldatozására (Cattleya, Cymbidium, Phalaenopsis és hasonló), Antúria, Bromélia (Tillandsia, Vriesea, Aechmea, Guzmania) és más epifitikus növények
  • használjuk a tápoldatot 1x kéthetente az egész vegetációs idő alatt
  • adagolás: 15 ml (egy zárókupak) 4 liter vízhez, alaposan keverjük el

Ezt a cikket a Tanácsadás alá sorolták. Könyvjelző Állandó link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük